BLODBRYLLUP

Man skal lede vidt og bredt og meget længe, hvis man i skrifter om dansk musik skal støde på navnet Hans-Erik Philip. Alligevel kender mange ham, først og fremmest for musikken til TV-serien ”Fiskerne”. Han har skrevet en del filmmusik, og det er ikke dét, der skaffer en komponist et navn. Men der er andre ting: en symfoni, en violinkoncert, en bratschkoncert og meget andet. Alt dette ”meget andet” har dog en væsenglig fejl: det lyder godt – det er smukt, og det må moderne musik jo ikke gøre og være, siger de strenge anmeldere, som kæmper for at være dem, der  bestemmer, hvad der er god smag. Publikum ser anderledes på det.
Her kan publikum glæde sig, for musikken til Garcia Lorcas berømte skuespil ”Blodbryllup” er smuk, så smuk at det næsten ikke er til at bære. Jeg hørte som det første vuggevisen Nana, og den fik mig til at sluge et par store klumper. Og sådan er det hele vejen igennem. Philip kan noget med orkestret, han kan lave melodier og skabe klange, der er forførende. Man kan næsten ikke få nok.
Dertil kommer, at udførelsen er i topklasse. Budapest Radioorkester spiller perfekt under Bela Drahos’ ledelse, og den meget kendte og respekterede tyske sopran Simone Kermes synger som en drøm. Hun er mest kendt for renaissance- og barokrepertoiret, men Philip kan hun også.
Det vil være dumt at snyde sig selv for denne oplevelse, så få fat i ”Blodbryllup”, mens tid er.

Mogens Wenzel Andreasen
for High Fidelity
Marts 2011

Hans-Erik Philip: Blodbryllup
Simone Kermes, sopran,
Budapest Radioorkester og kor
Dirigent: Bela Drahos
Danica Records: DCD 8238
EAN: 5703060823828

 

KØB / BUY / FIND A DEALER